Er zijn van die Papieren Tijgers... daar wil je gewoon wat meer over weten. Omdat ze inspireren, in het nieuws staan, gastheer/vrouw van een sessie waren of gewoon heerlijke mensen zijn!

Volgende Tijger../8/12_Gerrit_Noordhuis.html../8/12_Gerrit_Noordhuis.htmlshapeimage_3_link_0

“Maar als ik op de terugweg naar huis dan in de auto die spin tegenkom...”

Mens achter de Tijger

Sheets../../../../Presentaties/Artikelen/2009/11/24_Gemeente_Rijswijk.html
Cases
Program../../../../Aankondigingen/Artikelen/2009/11/24_De_Rijswijkse_Methode__de_iProfessional_als_Spin_in_het_eWeb.html
Profiel
Verslag../../../../Verslagen/Artikelen/2009/11/24_Rijswijk__de_iProfessional_als_Spin_in_het_eWeb.html
Foto’s

...

Tips
MINI-site Gemeente Rijswijk../../../../KC_mini-sites/Artikelen/2009/11/24_Gemeente_Rijswijk.html
Nieuwsbrief../../../../NIEUWSBRIEF.html../../../../NIEUWSBRIEF.htmlshapeimage_15_link_0
 Digitale Spin
- Nieuws en Tijgernootjes -../../../../NIEUWSBRIEF.html
“In elke Papieren Tijger huist een Digitale Spin.”../../../../Tijgernootjes/Artikelen/2009/6/11_Digitale_Spin.html
Nieuwsbrief../../../../NIEUWSBRIEF.html

Heterdaadsessie Koninklijke Bibliotheek. Nu gereed: verslag, foto’s en sheets!

Heterdaadsessie Nuchter Doetinchem Doet: Digitale herstart DIV maakt meters!../../../../Aankondigingen/Artikelen/2017/3/30_Nuchter_Doetinchem_Doet__Digitale_herstart_DIV_maakt_meters.html
Nuchter Doetinchem Doet: Digitale herstart DIV
maakt meters../../../../Aankondigingen/Artikelen/2017/3/30_Nuchter_Doetinchem_Doet__Digitale_herstart_DIV_maakt_meters.html
Nieuwtjes../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.html../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.htmlshapeimage_22_link_0
Aanmelden/Contact../../../../Aanmelden.htmlhttp://www.papierentijger.net/PTN/Aanmelden.htmlshapeimage_23_link_0
Heterdaad- en Graafsessies../../../../KC_mini-sites/KC_mini-sites.html../../../../Aankondigingen/Aankondigingen.htmlshapeimage_24_link_0
Mens achter de Tijger../../../Mens_achter_de_Tijger.html../../../Mens_achter_de_Tijger.htmlshapeimage_25_link_0
Tijgernootjes../../../../Tijgernootjes/Tijgernootjes.html../../../../Tijgernootjes/Tijgernootjes.htmlshapeimage_26_link_0
Kenniscentrum../../../../KC_Kenniscentrum.html../../../../KC_Kenniscentrum.htmlshapeimage_27_link_0
 

Digitale Spin is de Nieuwsbrief van het Papieren Tijger Netwerk.


Trefwoorden zijn: documentmanagement, kennismanagement, contentmanagement, webcontentmanagement, recordsmanagement, recordmanagement, Digitale Tijger, Tijgerspin, archief, bibliotheek, informatieprofessional, documentaire informatievoorziening, knipoog, geuzennaam, archivaris, bibliothecaris, webmanager, intranet, banen, jobs, column, Heterdaadsessie, Op Heterdaad, Agenda, Tips, Nieuwtjes, Attendering, Mens achter de Tijger, Kenniscentrum, document- en kennismanagement, documentprofessionals, kennisprofessionals, Documentcentrum, Dossiers, Dossierreeks, leergang, cursus, euroforum, checklists, cases, best practices, foto’s, presentaties, topics, pdf’s, boeken, tijdschriften, aanbieders, producenten, uitgevers, verenigingen, evenementen, opleiders, opleidingsinstituten, opleidingsinstellingen, consultants, documentprofessional, kennisprofessional,

checklist, case, best practice, foto, presentatie, topic, pdf, boek, tijdschrift, aanbieder, producent, uitgever, vereniging, evenement, opleider, opleidingsinstituut, opleidingsinstelling, consultant, Tijgernootjes, tip van de maand, attendering, eenpitter, eenpitters, DIV, web 2.0, LinkedIn.

 

Mijn visie als Tijger

Zoals al aangegeven ben ik meer een digitale tijger. Maar vanuit mijn ervaring aan de “zijlijn” kan ik vertellen dat het voor een organisatie belangrijk is om de medewerkers van document management op een juiste wijze te positioneren, want zij vormen de spin in het web van de e-dienstverlening.


Binnen de gemeente Rijswijk beheren deze specialisten het Zakenmagazijn, DMS en adviseren zij de organisatie bij inrichting van digitale werkprocessen. Ze zijn een belangrijke speler in het geheel. Dat wil niet zeggen dat wij geen uitdagingen meer te gaan hebben. Maar het begint mijns inziens bij het juist posititioneren. Van nature geloof ik dat je mensen, afdelingen en organisaties kunt transformeren.


Spannende dingen

1. Uitvoering van het programma Overheid heeft Antwoord.

Het realiseren van de e-overheid is geen sinicure, maar het realiseren van één loket voor de gehele overheid al helemaal niet. Welke kansen en uitdagingen liggen er op ons te wachten?


2. Bewustwording binnen de eigen organisatie m.b.t. digitaal werken.

Voor het neerzetten van een kanaal e-dienstverlening is het van belang dat we intern- en extern digitaal werken. Hoe begeleiden we dit traject het beste?


3. Inzet van open source software in gemeenteland.

Het programma Nederland Open in Verbinding moedigt gemeenten en ministeries aan om gebruik te maken van open source software en sowieso van open standaarden. Binnen de gemeente Rijswijk maken we al gebruik van een e-architectuur (lees: mid-office) die hieraan voldoet. En ook op andere plekken wordt met open source gewerkt. Maar kan het ook ingezet worden op de werkplek?


Over het Netwerk

Ik verwacht veel te lezen over ontwikkelingen die andere Papieren (en digitale?) Tijgers doormaken. Want we kunnen elkaar helpen door kennis te delen.


Mijn onbekende zijde...

Als ik door alle drukte eventjes een ontspanmoment nodig heb, dan lees ik graag het blad “Wetenschap in beeld”… in een heet bad met flink wat badschuim en een iPod op m’n oren. Ik weet zeker dat niet veel mensen dit weten.


profielNaam: Manuella Harrand-Titse

Burgerlijke staat: Getrouwd

Beroep: Adviseur Informatie-management en projectleider gemeentebrede ICT gerelateerde projecten

Sector: Overheid

Werkgever: Gemeente Rijswijk

Werklocatie: Rijswijk


Mijn geheime droomMijn geheime droom is emigreren naar Brazilie, het liefst voor mijn pensioengerechtigde leeftijd.


inspiratiebronHet meest geleerd heb ik van mijn moeder. Een française met veel levenservaring in haar rugzakje. Ze was een wijze, sterke vrouw. Ik vertel mijn kinderen nog vaak over hun bijzondere oma.


Barack Obama vind ik een inspiratiebron, overigens net als Nelson Mandela. Kernwoorden zijn dan: vergevingsgezindheid, samen doen, hoop en verandering.


KICKFamiliemomenten.


Hekel aanPfffff, wat een diepzinnige vragen. Ik heb een hekel aan onrechtvaardigheid… én aan spinnen die ongemerkt mijn auto binnenglippen en mij dan tijdens het rijden verrassen. Brrrr, ineens oog in oog met zo’n kruisspin midden op de A13 ofzo.


Wat irritatie betreft is het zo dat niets menselijks mij vreemd is. Maar ik probeer het tijdens mijn werk niet te laten blijken. Dat hoort m.i. bij professioneel met elkaar omgaan. Maar als ik op de terugweg naar huis dan die spin tegenkom, he :D


reïncarnatieAls ik niet kan reïncarneren als Papieren Tijger, wil ik reïncarneren als… Astronaut!


En dan vanuit het ruimtestation ISS de zon zien opkomen boven onze mooie planeet. Dat lijkt mij een magisch moment. Alles wordt relatief, het doet je beseffen dat het in het leven alleen gaat om wat je lief hebt.


Favoriete linkswww.babybytes.nl (tja, met een kleine baby in huis kom je al gauw op dit soort sites terecht)

http://www.politieknieuws.nl/ (aardige site voor politieke nieuwsberichten)

http://gallery.zoom.nl/ (site waar je foto’s kunt bekijken en beoordelen van andere digitale fotografen)

www.lansingerland.pvda.nl (van deze website ben ik in mijn vrije tijd de beheerder)

 

Reactie? Commentaar? Tip voor een Mens achter de Tijger? Klik hier.

Meer relevante informatie over de Heterdaadsessie bij Gemeente Rijswijk?


Website van Gemeente Rijswijk

  1. Het verslag (volgt na de sessie)

  2. De foto’s (volgt na de sessie)

  3. Het profiel van de gastvrouw

  4. Tip (volgt na de sessie)

  1. Met stip van 273 naar 13 op de ranglijst van de elektronische dienstverlening

  2. Het programma van de sessie

  3. Presentatie (alleen voor deelnemers)

  4. Case (alleen voor deelnemers)

  5. Vervoersadvies