Er zijn van die Papieren Tijgers... daar wil je gewoon wat meer over weten. Omdat ze inspireren, in het nieuws staan, gastheer/vrouw van een sessie waren of gewoon heerlijke mensen zijn!

Volgende Tijger../7/9_Helga_Dietrich.html../7/9_Helga_Dietrich.htmlshapeimage_3_link_0

“... een hard en levensgevaarlijk bestaan...”

Mens achter de Tijger

Nieuwsbrief../../../../NIEUWSBRIEF.html../../../../NIEUWSBRIEF.htmlshapeimage_7_link_0
 Digitale Spin
- Nieuws en Tijgernootjes -../../../../NIEUWSBRIEF.html
“In elke Papieren Tijger huist een Digitale Spin.”../../../../Tijgernootjes/Artikelen/2009/6/11_Digitale_Spin.html
Nieuwsbrief../../../../NIEUWSBRIEF.html

Heterdaadsessie Koninklijke Bibliotheek. Nu gereed: verslag, foto’s en sheets!

Heterdaadsessie Nuchter Doetinchem Doet: Digitale herstart DIV maakt meters!../../../../Aankondigingen/Artikelen/2017/3/30_Nuchter_Doetinchem_Doet__Digitale_herstart_DIV_maakt_meters.html
Nuchter Doetinchem Doet: Digitale herstart DIV
maakt meters../../../../Aankondigingen/Artikelen/2017/3/30_Nuchter_Doetinchem_Doet__Digitale_herstart_DIV_maakt_meters.html
Nieuwtjes../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.html../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.htmlshapeimage_14_link_0
Aanmelden/Contact../../../../Aanmelden.htmlhttp://www.papierentijger.net/PTN/Aanmelden.htmlshapeimage_15_link_0
Heterdaad- en Graafsessies../../../../KC_mini-sites/KC_mini-sites.html../../../../Aankondigingen/Aankondigingen.htmlshapeimage_16_link_0
Mens achter de Tijger../../../Mens_achter_de_Tijger.html../../../Mens_achter_de_Tijger.htmlshapeimage_17_link_0
Tijgernootjes../../../../Tijgernootjes/Tijgernootjes.html../../../../Tijgernootjes/Tijgernootjes.htmlshapeimage_18_link_0
Kenniscentrum../../../../KC_Kenniscentrum.html../../../../KC_Kenniscentrum.htmlshapeimage_19_link_0
 
 

Column

Digitale Spin


Ik ben geboren met Tijgeroren

Acht poten en ogen van vuur

Die door het web kunnen rennen en ademloos scannen

Als een kind op een groots avontuur


Mijn docent Nederlands begon zijn allereerste les met de beginregels van Iris, van Jacques Perk. Een kleine 40 jaar later begin ik de eerste digitale nieuwsbrief van het vernieuwde Papieren Tijger Netwerk met een variant erop. OK, met iets minder brille. Sorry, Jacques, ik kan het niet laten ;-)


Papieren Tijgers zijn net zo digitaal als elke andere professional. Tenminste, zo lijkt dat. In werkelijkheid zit dat wat gecompliceerder: In elke Papieren Tijger huist een Digitale Spin...


Lees hier verder.

Spannende dingen

Naar aanleiding van bepaalde negatieve maatschappelijke gebeurtenissen is er momenteel erg veel aandacht voor corporate governance, risk management en compliance, zoals dat zo fraai genoemd wordt. Dit heeft ook gevolgen voor de (documentaire) informatievoorziening. Ook daar moeten de zaken aantoonbaar goed geregeld zijn. Daarom pleit ik voor het invoeren van een gedragscode voor DIV-medewerkers. Dat biedt een kader als (ethisch) richtsnoer voor de manier van werken.


Een ander interessant onderwerp, evenals het bovenstaande samenhangend met transparantie en controleerbaarheid, is certificering. Gedurende een certificeringstraject wordt nagegaan of de DIV-afdeling (medewerkers, procedures en hulpmiddelen/systemen) zichtbaar en aantoonbaar voldoet aan betreffende relevante wet- en regelgeving. Wat daaraan nog ontbreekt, moet eerst gerealiseerd worden, voordat tot certificering kan worden overgegaan. Een heel groot voordeel van certificering is, dat gedigitaliseerde documenten gelden als authentieke documenten, zodat tot substitutie kan worden overgegaan en veel ruimtebesparing (dus ook kostenbesparing) te halen is. Voor alle duidelijkheid, substitutie betekent hier het vervangen van papieren documenten door digitale documenten.    


Over het Netwerk

Als Papieren Tijger heb je een helder oog voor de eigen omgeving, een scherpe blik voor de toekomst en een fijne neus voor andere Papieren Tijgers nodig. Daarin kunnen het netwerk en de nieuwsbrief belangrijk zijn.


Mijn visie als Tijger

In deze tijd van ontwikkelingen op DIV-gebied is het juist een uitdaging om je op de hoogte te stellen en juist die nieuwe stappen te zetten, die nodig zijn om de eigen DIV-afdeling goed op de kaart te zetten. Dat werkt alleen goed uit als je aandacht hebt voor je klanten en  proactief bezig blijft. Heb daarbij ook oog voor de plaats van de DIV-afdeling binnen het organogram. Vroeger was ‘het archief’ iets wat op het eind van de rit in zicht kwam als opbergplaats voor afgehandelde documenten. Tegenwoordig draagt - als het goed is - de DIV-afdeling actief bij aan het primaire proces. Dat stelt hoge eisen aan de DIV-afdeling. Als de Tijger daarin actief en proactief blijft, wordt hij niet met uitsterven bedreigd. Zijn vitaliteit kan zodoende groeien, ook al verandert zijn uiterlijke verschijningsvorm in de loop der tijd.


Mijn onbekende zijde...

Sinds mijn afstudeerscriptie over de Johannieter / Maltezer orde heb ik grote interesse gehouden in deze van oorsprong middeleeuwse geestelijke ridderorde. Graag bezoek ik middeleeuwse kruisvaardersburchten in het Middellandse Zeegebied. Kloosters, kastelen en kerken hebben altijd al mijn belangstelling gehad. Het zeer eenvoudige bakstenen kerkje (begin 13de eeuw) van Fransum op een wierde in het Groninger platteland en de uitbundig versierde barokke Johannieter kerk in Valletta, Malta (Saint John’s Co-Cathedral, 16de eeuw) met honderden kleurrijke, marmeren grafstenen en zeer veel andere kunstvoorwerpen boeien mij enorm, elk op zijn eigen manier. Het maakt mij altijd nieuwsgierig naar de drijfveren van de mensen: wat bezielde hen om dergelijke gebouwen te maken, in te richten en te bekostigen?


Tips
Zorg ervoor dat je plezier houdt in je werk en straal dat ook uit! Het draagt bij aan een prettig werkklimaat voor jezelf en voor de mensen met wie je te maken hebt.

Wat je doet, doe dat goed. Neem geen genoegen met half werk.

profielNaam: Gerrit Noordhuis

Burgerlijke staat: Getrouwd

Beroep: Hoofd DIV

Sector: Volkshuisvesting

Werkgever: De Alliantie

Werklocatie: Amersfoort


Mijn geheime droomAls beheerder van vertrouwelijke documenten weet ik te zwijgen. Mijn geheime droom houd ik dus geheim.


inspiratiebronDe colleges die ik ooit bij de Universiteit van Amsterdam gevolgd heb bij dr. V. Stibic over zoeksystemen hebben mij geïnspireerd. Deze man kon zijn boodschap heel nuchter, met relativeringsvermogen en met humor overbrengen.


KICKIk verdiep mij in mijn vrije tijd onder meer in de geschiedenis van de adel; een zeer uitgebreid en complex onderwerp.


Hekel aanMensen die hun werk zonder enig enthousiasme uitvoeren, irriteren mij. Aan mensen die hun afspraken niet nakomen heb ik een hekel.


reïncarnatieAls ik niet kan reïncarneren als Papieren Tijger, wil ik reïncarneren als…

kruisvaarder in de Middeleeuwen, op weg naar het ‘Heilige Land’, al weet ik maar al te goed dat het een hard en levensgevaarlijk bestaan is en allesbehalve romantisch.


Favoriete linkswww.groningerkerken.nl

www.kastelen.nl

www.adelsgeschiedenis.nl


En....Wie zich snel in de ‘adel’ wil oriënteren kan goed terecht bij de fraai uitgevoerde special Adel (100 blz.), die Elsevier in 2008 heeft uitgegeven. In 1993 is de Stichting Werkgroep Adelsgeschiedenis opgericht, die als voornaamste doel heeft: het bevorderen van de discussie en de kennis over de geschiedenis van de adel.

 

Reactie? Commentaar? Tip voor een Mens achter de Tijger? Klik hier.