Er zijn van die Papieren Tijgers... daar wil je gewoon wat meer over weten. Omdat ze inspireren, in het nieuws staan, gastheer/vrouw van een sessie waren of gewoon heerlijke mensen zijn!

Volgende Tijger../../2009/10/16_Manuella_Harrand.html../../2009/10/16_Manuella_Harrand.htmlshapeimage_3_link_0

“... van het brutale soort, dat niet vlucht voor een confrontatie of kritische noot...”

Mens achter de Tijger

Sheets../../../../Presentaties/Presentaties.html
Cases../../../../KC_Cases.html
Program../../../../Aankondigingen/Aankondigingen.html
Profiel../../../Mens_achter_de_Tijger.html
Verslag../../../../Verslagen/Verslagen.html
Foto’s../../../../Fotos_Heterdaadsessies/Fotos_Heterdaadsessies.html
Tips
...../../../../KC_mini-sites/KC_mini-sites.html
Kenniscentrum: MINI-sites../../../../KC_mini-sites/KC_mini-sites.html
Nieuwsbrief../../../../NIEUWSBRIEF.html../../../../NIEUWSBRIEF.htmlshapeimage_16_link_0
 Digitale Spin
- Nieuws en Tijgernootjes -../../../../NIEUWSBRIEF.html
“In elke Papieren Tijger huist een Digitale Spin.”../../../../Tijgernootjes/Artikelen/2009/6/11_Digitale_Spin.html
Nieuwsbrief../../../../NIEUWSBRIEF.html

Heterdaadsessie Koninklijke Bibliotheek. Nu gereed: verslag, foto’s en sheets!

Heterdaadsessie Nuchter Doetinchem Doet: Digitale herstart DIV maakt meters!../../../../Aankondigingen/Artikelen/2017/3/30_Nuchter_Doetinchem_Doet__Digitale_herstart_DIV_maakt_meters.html
Nuchter Doetinchem Doet: Digitale herstart DIV
maakt meters../../../../Aankondigingen/Artikelen/2017/3/30_Nuchter_Doetinchem_Doet__Digitale_herstart_DIV_maakt_meters.html
Nieuwtjes../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.html../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.htmlshapeimage_23_link_0
Aanmelden/Contact../../../../Aanmelden.htmlhttp://www.papierentijger.net/PTN/Aanmelden.htmlshapeimage_24_link_0
Heterdaad- en Graafsessies../../../../KC_mini-sites/KC_mini-sites.html../../../../Aankondigingen/Aankondigingen.htmlshapeimage_25_link_0
Mens achter de Tijger../../../Mens_achter_de_Tijger.html../../../Mens_achter_de_Tijger.htmlshapeimage_26_link_0
Tijgernootjes../../../../Tijgernootjes/Tijgernootjes.html../../../../Tijgernootjes/Tijgernootjes.htmlshapeimage_27_link_0
Kenniscentrum../../../../KC_Kenniscentrum.html../../../../KC_Kenniscentrum.htmlshapeimage_28_link_0
 

Digitale Spin is de Nieuwsbrief van het Papieren Tijger Netwerk.


Trefwoorden zijn: documentmanagement, kennismanagement, contentmanagement, webcontentmanagement, recordsmanagement, recordmanagement, Digitale Tijger, Tijgerspin, archief, bibliotheek, informatieprofessional, documentaire informatievoorziening, knipoog, geuzennaam, archivaris, bibliothecaris, webmanager, intranet, banen, jobs, column, Heterdaadsessie, Op Heterdaad, Agenda, Tips, Nieuwtjes, Attendering, Mens achter de Tijger, Kenniscentrum, document- en kennismanagement, documentprofessionals, kennisprofessionals, Documentcentrum, Dossiers, Dossierreeks, leergang, cursus, euroforum, checklists, cases, best practices, foto’s, presentaties, topics, pdf’s, boeken, tijdschriften, aanbieders, producenten, uitgevers, verenigingen, evenementen, opleiders, opleidingsinstituten, opleidingsinstellingen, consultants, documentprofessional, kennisprofessional,

checklist, case, best practice, foto, presentatie, topic, pdf, boek, tijdschrift, aanbieder, producent, uitgever, vereniging, evenement, opleider, opleidingsinstituut, opleidingsinstelling, consultant, Tijgernootjes, tip van de maand, attendering, eenpitter, eenpitters, DIV, web 2.0, LinkedIn.

 

Mijn visie als Tijger

Ik geloof zeker dat mensen van nature willen veranderen en vooruitgaan. Zolang het niet van buitenaf wordt opgelegd. Dus wat mij betreft ligt de toekomst van informatievoorziening vooral in autonomie, d.w.z. zelf bepalen welke media je gebruikt en welke informatie je deelt. Als een systeem echt werkt en aansluit bij een behoefte dan bewijst het zichzelf. Dan is het niet nodig om met harde hand mensen in een systeem te dwingen.


Spannende dingen

Cloud computing – oftewel gebruik maken van bestaande, online applicaties die interne systemen vervangen. Zodoende wordt de wereld steeds meer één groot netwerk. Ik vind dat enorm interessant. The world is flat!


Social networks – hoe mensen tegenwoordig met elkaar in contact staan wijkt af van alles wat we gewend waren. Daar kun je als organisatie fantastisch op inspelen. Door het te omarmen, niet te ontmoedigen. Het biedt enorm veel mogelijkheden voor samenwerking en kennisdeling. De massa weet altijd méér dan het slimste individu!


Google Wave – hét antwoord van Google op bovenstaande ontwikkelingen in de vorm van een opensource communication en collaboration tool.


Uit deze ontwikkelingen blijkt dat de buitenwereld naar binnen komt, en de binnenwereld naar buiten. De scheiding tussen 'entiteiten' vervaagt. Dat is enorm spannend!


Over het Netwerk

Ik heb het nodig om andere mensen te ontmoeten die met dezelfde vragen en uitdagingen zitten als ik. Het netwerk lijkt me van het brutale soort, dat niet vlucht voor een confrontatie of kritische noot. Eigentijdse, weldenkende mensen die met beide benen op de grond staan.


Relevante tips

Www.divifudare.nl – nog zo'n gedurfd 'eventure' dat ik samen met Esther Maes (teamleider DM en archief TU Delft) organiseer. Het is een netwerkevent voor informatieprofessionals die zich herkennen in eerdergenoemde uitdaging om nieuwe contacten te leggen en initiatieven te delen.

profielNaam: Neeltje Kuijpers

Burgerlijke staat: Single

Beroep: Communicatieadviseur

Sector: Overheid

Werkgever: KennisLAB

Werklocatie: Den Haag


Mijn geheime droomZangeres worden. Terwijl ik nog nooit in het openbaar gezongen heb. Maar zingen in een bandje is wel een diepe wens, en hoe ouder ik word hoe meer ik ernaar verlang.inspiratiebronJos Jeurissen, voormalig afdelingshoofd DIV bij de gemeente Arnhem was een grote inspiratiebron. Hij heeft mij geleerd dat je mensen niet kunt veranderen. De motivatie moet altijd van binnenuit komen, anders gaat het niet werken. Een enorme eyeopener op die leeftijd (ik was toen 28). Heeft me privé en zakelijk wijzer gemaakt.


Dick de Maa en Dirk Snapper van Doxis. Twee bevlogen consultants die op geheel eigen wijze een inspiratie zijn geweest. Dick vanwege onvolprezen toewijding aan het informatievak, Dirk vanwege feilloos gevoel voor mensen en organisaties.


Hugo Butter, manager KennisLAB en tevens basketbalcoach. Hij weet het beste te halen uit elk individu door de juiste opstelling en heldere spelregels. De beste manager die ik ooit heb gehad.KICKDie krijg ik van goede muziek. Live, of op mijn iPod. Paradiso is mijn favoriete zaal. Daar heb ik al heel wat moois gehoord! En moderne kunst is ook een passie. Dit weekend naar Bill Viola geweest, videokunstenaar. Ik kijk ook graag documentaires, om meer te weten te komen over onbekende(re) thema's.


Tot slot hou ik ook enorm veel van mooie dingen: kleding, schoenen, sieraden, servies, je kunt het zo gek niet bedenken eigenlijk. En het liefst unieke exemplaren voor weinig geld (uitverkoop en Marktplaats bieden uitkomst!).Hekel aanIk irriteer me aan mensen die wollige woorden gebruiken om hun onkunde te verdoezelen. Daarnaast heb ik een hekel aan langdradigheid, vergaderingen die onaangekondigd uitlopen, en trage besluitvorming.reïncarnatieAls ik niet kan reïncarneren als Papieren Tijger, wil ik reïncarneren als… Dave Eggers (schrijver) of Ben Folds (muzikant)!Favoriete linkswww.marktplaats.nl

www.paradiso.nl

 

Reactie? Commentaar? Tip voor een Mens achter de Tijger? Klik hier.

Nadere informatie over Neeltjes kindje: DIV... if you dare!


  1. Site DIVifudare