Er zijn van die Papieren Tijgers... daar wil je gewoon wat meer over weten. Omdat ze inspireren, in het nieuws staan, gastheer/vrouw van een sessie waren of gewoon heerlijke mensen zijn!

Volgende Tijger../2/28_Jurgen_Egges.html../2/28_Jurgen_Egges.htmlshapeimage_13_link_0

“... Een dag niks beleefd is een dag niet geleefd...”

Mens achter de Tijger

Nieuwtjes../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.html../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.htmlshapeimage_16_link_0
Op Heterdaad... de sessies!../../../../KC_mini-sites/KC_mini-sites.html../../../../KC_mini-sites/KC_mini-sites.htmlshapeimage_17_link_0
Attendering../../../../Aanmelden.html../../../../Aanmelden.htmlshapeimage_18_link_0
Mens achter de Tijger../../../Mens_achter_de_Tijger.html../../../Mens_achter_de_Tijger.htmlshapeimage_19_link_0
Tijgernootjes../../../../Tijgernootjes/Tijgernootjes.html../../../../Tijgernootjes/Tijgernootjes.htmlshapeimage_20_link_0
Verslag../../../../Verslagen/Verslagen.html
Foto’s../../../../Fotos_Heterdaadsessies/Fotos_Heterdaadsessies.html
Sheets../../../../Presentaties/Presentaties.html
Tips
Program../../../../Aankondigingen/Aankondigingen.html
Profiel../../../Mens_achter_de_Tijger.html
Cases../../../../KC_Cases.html

...

Op Heterdaad... de sessies!../../../../KC_mini-sites/KC_mini-sites.html
Kenniscentrum../../../../KC_Kenniscentrum.html../../../../KC_Kenniscentrum.htmlshapeimage_30_link_0
Nieuwsbrief../../../../NIEUWSBRIEF.html../../../../NIEUWSBRIEF.htmlshapeimage_31_link_0
 Digitale Spin
- Nieuws en Tijgernootjes -../../../../NIEUWSBRIEF.html
“In elke Papieren Tijger huist een Digitale Spin.”../../../../Tijgernootjes/Artikelen/2009/6/11_Digitale_Spin.html
Nieuwsbrief../../../../NIEUWSBRIEF.html
Gratis Heterdaad eDossier #1 - 44 pagina’s over Actuele I-onderwerpen - Klik hier!http://eepurl.com/bEfeqf
Heterdaadseminar No Nonsense: Structuur in jouw Informatiehuishouding! ../../../../Aankondigingen/Artikelen/2019/3/21_No_Nonsense__Structuur_in_de_Informatiehuishouding.html../../../../Aankondigingen/Artikelen/2019/3/21_No_Nonsense__Structuur_in_de_Informatiehuishouding.htmlshapeimage_36_link_0
No Nonsense: 
Structuur in jouw Informatiehuishouding ../../../../Aankondigingen/Artikelen/2019/3/21_No_Nonsense__Structuur_in_de_Informatiehuishouding.html
 

Digitale Spin is de Nieuwsbrief van het Papieren Tijger Netwerk.


Trefwoorden zijn: documentmanagement, kennismanagement, contentmanagement, webcontentmanagement, recordsmanagement, recordmanagement, Digitale Tijger, Tijgerspin, archief, bibliotheek, informatieprofessional, documentaire informatievoorziening, knipoog, geuzennaam, archivaris, bibliothecaris, webmanager, intranet, banen, jobs, column, Heterdaadsessie, Op Heterdaad, Agenda, Tips, Nieuwtjes, Attendering, Mens achter de Tijger, Kenniscentrum, document- en kennismanagement, documentprofessionals, kennisprofessionals, Documentcentrum, Dossiers, Dossierreeks, leergang, cursus, euroforum, checklists, cases, best practices, foto’s, presentaties, topics, pdf’s, boeken, tijdschriften, aanbieders, producenten, uitgevers, verenigingen, evenementen, opleiders, opleidingsinstituten, opleidingsinstellingen, consultants, documentprofessional, kennisprofessional,

checklist, case, best practice, foto, presentatie, topic, pdf, boek, tijdschrift, aanbieder, producent, uitgever, vereniging, evenement, opleider, opleidingsinstituut, opleidingsinstelling, consultant, Tijgernootjes, tip van de maand, attendering, eenpitter, eenpitters, DIV, web 2.0, LinkedIn.

 

Over het Netwerk

Jaren geleden werd ik als webmaster van methaNet gevraagd een presentatie te houden voor Papieren Tijgers. Digitale Spinnen bestonden toen nog niet. De presentaties werden nog op een vaste plaats in het westen van Nederland gehouden. Er was een grote belangstelling voor mijn verhaal en heb er later ook nog veel reacties op gehad. Sporen van het verhaal zijn nog steeds op het Internet terug te vinden. Na de presentatie kreeg ik als dank het lidmaatschap van het Netwerk aangeboden en sindsdien heb ik heel veel bijeenkomsten bezocht. Na de start van de Heterdaadsessies (hele goede opzet!!!) veel bedrijven gezien en hun medewerkers gesproken. En natuurlijk heel veel geleerd van zaken die bij Gasunie toch (heel) anders gaan en daar diverse verbeterpunten voor onze eigen werkzaamheden uit gedestilleerd. Gasunie doet daar nog steeds haar voordeel mee!


Onlangs bleek (zonder dat ik het zelf had bijgehouden) dat ik al 25 bijeenkomsten had bijgewoond. Een respectabel aantal, waar zelfs speciaal in de bijeenkomst in den Haag aandacht aan werd besteed. (Bedankt Simon!) Ondanks het feit dat het karakter van de diverse bedrijven en de onderwerpen zeer divers zijn, blijkt steeds weer dat een heleboel taken en werkzaamheden op het zelfde neer komen, maar de aanpak ervan gigantisch verschilt. En om de voor- en nadelen van de diverse aanpakken goed te kunnen onderkennen zijn de bijeenkomsten, maar ook de verslaglegging achteraf en een aantal blijvende contacten zeer waardevol gebleken. Een pluim op de hoed voor de diverse organisatoren.


Een aantal jaren geleden hebben we geprobeerd bij Gasunie een Netwerk-bijeenkomst te organiseren. Dat is helaas niet gelukt omdat toch nog steeds blijkt dat de afstand Westen – Groningen 2x zo groot is als andersom. Maar ik heb met Simon afgesproken dat we eind 2011 een nieuwe poging doen om een bijeenkomst bij Gasunie te organiseren.


Mijn visie als Tijger

Alleen kun je weinig. Samenwerken is volgens mij het enige devies en kijk vooral verder dan je eigen buitenmuren. Alle successen die wij in onze diverse teams door de jaren hebben behaald, zijn behaald in samenwerking met heel veel andere partijen, zowel binnen als buiten het eigen bedrijf. Als je op basis van vertrouwen samenwerking met een andere partij aangaat, kun je heel ver komen. Zo werkt Gasunie sinds een aantal jaren samen met een Internetbedrijf in de stad Groningen, wat tot nu toe heeft geresulteerd in de realisaties van onderhand 17 externe, publieke websites en ook een nieuw methaNet, dat afgelopen januari is gelanceerd en nu zelfs is genomineerd voor de Digital Interactive Award. Een Intranet als ‘Workplace Web’, geen enkelvoudig systeem meer, maar een geïntegreerde verzameling van systemen die een scala aan zinvolle toepassingen levert aan collega’s, gebaseerd op meerdere technologieën. Een hele mond vol, maar een concept dat de afgelopen maanden al wel is aangeslagen.


Mijn onbekende zijde...

Lastig omdat ik vaak als een open boek wordt gezien ;-) Ik woon sinds kort, kinderen de deur uit, samen met mijn vrouw in een appartement (www.tasmantoren.nl). Daarvoor in Noordlaren op het platteland. Ik heb mijn vijvers met vissen een watervogels ingeruild voor een groot aquarium. 


Relevante tips

Zoals ik al eerder aangaf: volg het programma van de Heterdaadsessies. Ze bieden heel veel boeiende onderwerpen en leermomenten.


Een aantal ‘relevante’ websites voor de geïnteresseerden:

  1. www.gasunie.nl (Nederland de gasrotonde van Europa)

  2. www.gastransportservices.nl (beheerder van het landelijk gastransportnet in Nederland)

  3. www.iwink.nl (onze partner in heel veel digitale web-oplossingen)

  4. www.iris-hsa.nl (onze partner op het gebied van digitale Document Creatie met hun Document Builder)

profielNaam: Jan Eissens

Burgerlijke staat: Gehuwd

Beroep: ICT (Web) Consultant

Sector: Nut

Werkgever: NV Nederlandse Gasunie

Werklocatie: GroningeninspiratiebronOmgeving. Luisterend oor en vooral de ogen de kost geven.Mijn geheime droomNiks geheims aan. Ik ben gek op water en alles wat daar mee te maken heeft. Daar besteed ik veel tijd aan. Maar ik ervaar nu ook dat een aantal dingen die je in je vrije tijd kunt doen, veel ongedwongener en plezieriger zijn, dan in een zakelijke omgeving. En veel laat zich lastig plannen, dus de leeftijd zegt: laat maar komen.....KickAlles blijft Anders. Dat geldt ook privé. Stilstand is achteruitgang.Hekel aanOnrecht en twijfels aan de goede intenties.reïncarnatieAls ik niet kan reïncarneren als Papieren Tijger, wil ik reïncarneren als…


... ik maak mij niet druk om het hiernamaals. Pluk de dag en komt zoals het komt. Wel wil ik de 100 halen in goede gezondheid. M'n grootmoeder is 102 geworden en dat vond ik indrukwekkend.Favoriete linksAls ik me ergens mee bemoei wil ik er ook alles van weten. Dan is het Internet een rijke bron aan informatie. Ik heb ook nog wat 'last' van historisch besef. Veel dingen uit het verleden interesseren me. Zo heb ik ook een tjotter uit 1890 met een rijke geschiedenis en van daaruit natuurlijk hele leuke contacten. Daarnaast maken een collega en ik zo nu en dan ook nog een website-tje voor vrienden en kennissen. Geen ingewikkelde dingen, niet te technisch maar wel een site met gevoel:


www.j2-dc.nl (jan en johan - digitale communicatie)


www.eyseend (de bootjes)


www.groningermotorbootclub.nl (ligplaats van de boot tegenover het appartement)


www.ssrp.nl (geen site die we zelf hebben gemaakt, maar gaat wel over veel mooie schepen en historie)


www.friesereunie.nl (heel leuk evenement in het eerste week-end van augustus)


www.jachtwerfbrandsma.nl (bouwt geweldige HOUTEN schepen, maar daarnaast nog veel meer)


www.ording-blokken.nl (wat een oog ziet, kan een hand maken. Ongelofelijk).


toerisme.groningen.nl (Er gaat niets boven Groningen)

 

Reactie? Commentaar?

Tip voor een Mens achter de Tijger? Klik hier.