Er zijn van die Papieren Tijgers... daar wil je gewoon wat meer over weten. Omdat ze inspireren, in het nieuws staan, gastheer/vrouw van een sessie waren of gewoon heerlijke mensen zijn!

Volgende Tijger../3/20_Francoise_van_de_Ham.html../3/20_Francoise_van_de_Ham.htmlshapeimage_3_link_0

“...ik wil altijd nieuwe dingen leren...”

Nieuwtjes../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.html../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.htmlshapeimage_5_link_0
Op Heterdaad... de sessies!../../../../KC_mini-sites/KC_mini-sites.html../../../../KC_mini-sites/KC_mini-sites.htmlshapeimage_6_link_0
Mens achter de Tijger../../../Mens_achter_de_Tijger.html../../../Mens_achter_de_Tijger.htmlshapeimage_7_link_0
Tijgernootjes../../../../Tijgernootjes/Tijgernootjes.html../../../../Tijgernootjes/Tijgernootjes.htmlshapeimage_8_link_0
Kenniscentrum../../../../KC_Kenniscentrum.html../../../../KC_Kenniscentrum.htmlshapeimage_9_link_0
Nieuwsbrief../../../../NIEUWSBRIEF.html../../../../NIEUWSBRIEF.htmlshapeimage_12_link_0
 Digitale Spin
- Nieuws en Tijgernootjes -../../../../NIEUWSBRIEF.html
“In elke Papieren Tijger huist een Digitale Spin.”../../../../Tijgernootjes/Artikelen/2009/6/11_Digitale_Spin.html
Nieuwsbrief../../../../NIEUWSBRIEF.html
Verslag../../../../Verslagen/Artikelen/2017/11/2_Stadsarchief_Amsterdam.html
Foto’s../../../../Fotos_Heterdaadsessies/Paginas/Stadsarchief_Amsterdam.html
Sheets../../../../Presentaties/Artikelen/2017/11/2_Stadsarchief_Amsterdam.html
Profiel31_Bert_de_Vries.html
Nieuwtjes../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.html
Program../../../../Aankondigingen/Artikelen/2017/10/31_Van_Strategie_tot_Kwaliteit_en_E-depot_tot_Linked_Data_%28Stadsarchief_Adam%29.html
sessie Stadsarchief A’dam../../../../KC_mini-sites/Artikelen/2017/9/15_Stadsarchief_Amsterdam.html
Aanmelden/Privacy../../../../Aanmelden.htmlhttp://www.papierentijger.net/PTN/Aanmelden.htmlshapeimage_23_link_0
Nieuw GRATIS vakblad
Digitale Tijger Journal
Ziehier editie  Lente 2020https://www.papierentijger.net
Primeur! Nieuw GRATIS vakblad: Digitale Tijger Journal. Ziehier editie 1!https://www.papierentijger.net
Pensioengigant MN…  Uitgebreid verslag met sheets gereed: Heterdaad eDossier #Ihttps://www.papierentijger.net/edossiers.html
 

Digitale Spin is de Nieuwsbrief van het Papieren Tijger Netwerk.


Trefwoorden zijn: documentmanagement, kennismanagement, contentmanagement, webcontentmanagement, recordsmanagement, recordmanagement, Digitale Tijger, Tijgerspin, archief, bibliotheek, informatieprofessional, documentaire informatievoorziening, knipoog, geuzennaam, archivaris, bibliothecaris, webmanager, intranet, banen, jobs, column, Heterdaadsessie, Op Heterdaad, Agenda, Tips, Nieuwtjes, Attendering, Mens achter de Tijger, Kenniscentrum, document- en kennismanagement, documentprofessionals, kennisprofessionals, Documentcentrum, Dossiers, Dossierreeks, leergang, cursus, euroforum, checklists, cases, best practices, foto’s, presentaties, topics, pdf’s, boeken, tijdschriften, aanbieders, producenten, uitgevers, verenigingen, evenementen, opleiders, opleidingsinstituten, opleidingsinstellingen, consultants, documentprofessional, kennisprofessional,

checklist, case, best practice, foto, presentatie, topic, pdf, boek, tijdschrift, aanbieder, producent, uitgever, vereniging, evenement, opleider, opleidingsinstituut, opleidingsinstelling, consultant, Tijgernootjes, tip van de maand, attendering, eenpitter, eenpitters, DIV, web 2.0, LinkedIn.

profielNaam: Anneke Tijmensen

Beroep: Werkzoekend

Vrijwilliger: bij bibliotheken, verslaglegger Papieren Tijger Netwerkinspiratiebron(NEN)Ik denk dat ik het meeste geleerd heb van mijn directe familie- en kennissenkring.


Mijn inspiratiebronnen liggen met name in schrijvers (al dan niet christelijk).


Ook vind ik inspiratie in bepaalde liedteksten, op dit moment bijvoorbeeld van Ed Sheeran.Hekel aanWaar ik (tegenwoordig) niet goed tegen kan zijn mensen die van alles roepen, denken dat ze gelijk hebben, maar niet echt goed nadenken (denk bijvoorbeeld aan zaken als vluchtelingen...).


Of dat je niet aan het woord komt, omdat er veel mensen zijn die pratend associëren en snel met anderen 'interacten', en men in een vergadering al 10 stappen verder is als ik bedacht heb wat ik wil zeggen of wat ik ervan vind.Geheime droom...Ik wil schrijver worden, mijn eigen ding kunnen doen, zonder me druk te hoeven maken over inkomen en dergelijke...


 
 

Spannende dingen

Ik heb veel digitaliserings- en registratie-projecten gedaan (back-office). Op dit moment ben ik vooral bezig met: hoe kan ik me breder ontwikkelen, welke richting wil ik op?


Nu ben ik aan het kijken naar functies die meer richting front-office gaan. Ook probeer ik me wat meer te richten op IT, zodat ik eventueel ook meer richting de 'schakelfunctie' tussen div en it kan groeien. Het is met name kijken/onderzoeken wat mij het meest ligt.


Mijn visie als Tijger

Ik denk dat het papieren archief voorlopig wel blijft bestaan, al was het alleen al omdat sommige zaken gewoon op papier bewaard MOETEN blijven (handtekeningen, ...).


Daarnaast denk ik dat er steeds meer digitaal gearchiveerd wordt door de medewerkers zelf, en dat de informatieprofessional een ander soort functie gaat vervullen: controle, adviseren, it, onderzoek, managen, ... Dit zie je nu al vaak gebeuren (ik zie het ook in de vacatures). 


Mijn onbekende zijde

Ik ben erg betrokken bij de (rk) kerk. Zo zit ik in een (jongeren!)koor, en ga ik regelmatig naar een kloostergemeenschap van de Norbertijnen in Hierden.


Ik kan genieten van het lezen van een boek (zelfs als dit een studieboek is). Ik lees meestal sf/fantasy (en nee, ik ben niet zo iemand die, omdat ze christelijk is, van alles niet 'mag').


Ik heb een aquarium met vissen. Daarnaast nog enkele ongewenste huisdieren (papiervisjes, spinnen, ... ;-)


Tips

Op dit moment?: https://kerkplein7.nl/wereldrecord-bijbellezen/


Verder: met name websites van auteurs of bijvoorbeeld bol.com, en theologische sites.

Reactie? Commentaar?

Tip voor een Mens achter de Tijger? Klik hier.

Anneke treedt soms op als co-Verslaglegger voor het Papieren Tijger Netwerk.

Bijvoorbeeld bij de volgende Heterdaadsessies:


  1. ABN AMRO

  2. Stadsarchief Amsterdam

Heterdaadsessie

Kennisknooppunt rondom

Informatiebeheer


Ja, ik wil mee naar Stadsarchief Amsterdam!